Na bul Camiel-kaart van Eurlings zelf

Nieuws | de redactie
2 oktober 2008 | De eerste Camiel-kaarten zijn door minister Eurlings aan zes UU-masterstudenten overhandigd. Hij wil dat studenten trouw blijven aan het OV na hun bul. Hij stond ineens voor de neus van de zes afstudeerders in het Academiegebouw net nadat ze hun bul kregen en gaf hen symbolisch hun nieuwe kaart.

“Afstuderen is een feestelijke en blije gebeurtenis maar er zit ook een negatieve kant aan want je krijgt gelijk een brief op de mat waarin staat dat je binnen vijf dagen je OV- jaarkaart in moet leveren. Dat is jammer, want als student, vooral in Utrecht, maak je veel gebruik van de trein. De ruwe breuk van gratis openbaar vervoer naar betaling willen we voorkomen door middel van deze overgangskaart. Ik reisde in mijn studententijd heel veel met de trein en toen ik afgestudeerd was, merkte ik dat het OV heel duur was ineens. Later ben ik in mijn geliefde rammelende Peugeotje gaan rijden, maar als in mijn tijd deze regeling werd aangeboden had ik er zeker graag gebruik van gemaakt,” vertelt de minister van V&W in het U-blad.

Over een jaar als de OV-kaart voor afgestudeerden is afgelopen komt er waarschijnlijk weer een nieuw aanbod, bevestigt NS-topman Dirk van Vliet. ”We hebben genoeg capaciteit dus over een jaar als net afgestudeerden de voordelen van de kaart en de trein hebben ervaren, willen ze waarschijnlijk niet eens anders. “


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK