Nederland ‘super research base’ voor India

Nieuws | de redactie
16 oktober 2008 | Steeds meer jonge Indiërs oriënteren zich op Europa. Meer dan ooit staat ook Nederland op hun short list, dankzij de nieuwe Neso in Ahmedabad, een industrieel en academisch centrum van groot belang. De Study in Holland Desk is ondergebracht bij het Netherlands Business Support Office in deze stad, die ligt tussen het financiële en handelscentrum Mumbai en hoofdstad New Delhi.

De Study in Holland Desk is nu het Indiase ankerpunt van de internationale branding campagne van het Nederlands hoger onderwijs. Dit profileert zich overal ter wereld als een innovatieve omgeving voor studie en onderzoek “open to international minds”. 

Deze boodschap slaat aan in het zich snel ontwikkelende India. Aan de Nederlandse hoger onderwijs instellingen zijn reeds tal van jonge Indiase studenten en onderzoekstalenten werkzaam, al dan niet in een aio-traject. Ook op ander terrein is er al sprake van samenwerking, zoals tussen de Universiteit van Amsterdam en het gerenommeerde Indian Institute of Management, toevallig ook te Ahmedabad gehuisvest. Ook het Nederlandse HBO heeft al vele contacten in India. 

De Nuffic verwacht dan ook, dat de activiteiten van de Study in Holland Desk en het Neso-programma voor India  een snelle groei van het aantal Indiase studenten in Nederland teweeg zal brengen. Op het moment zijn dat er nog ongeveer duizend. Anand Patel, oud student van de Universiteit van Amsterdam, vertelde bij de opening waarom. “I firmly believe that students should go there for higher studies as it has a fantastic scientific temperament, a super research base and it is very well connected through lots of European associations with the rest of Europe, so you are not landlocked in Holland.”  «
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK