No thank you, we’re Dutch

Nieuws | de redactie
13 oktober 2008 | Studenten bij de RU-researchmaster Behavioural Science zijn in verzet tegen het feit dat hun diploma-uitreiking in het Engels gebeurt. ‘Ik laat m’n oma niet helemaal naar Nijmegen komen voor iets dat ze niet kan verstaan.’

Twee weken geleden werd Linda van den Bergh meegedeeld dat de diploma-uitreikingen van de researchmaster Behavioural Science voortaan in het Engels worden gehouden, net als de rest van de master. Dat is wel zo consequent zijn volgens de opleiding. Zij denkt daar anders over: ‘Bij de uitreiking van een diploma gaat het om de student en diens familie en vrienden. En die spreken nu eenmaal niet allemaal goed Engels. Ik laat mijn familie niet helemaal hierheen komen om een uur te luisteren naar iets wat ze niet kunnen volgen. Een vakantiebabbel in het Engels is heel wat anders dan een inhoudelijk verhaal over mijn onderzoek, dat is in het Nederlands al lastig genoeg,’ meent zij in Voxlog.

De vijf andere studenten, die morgen eveneens hun diploma uitgereikt krijgen, delen deze opvatting. ‘Ik zei tegen de onderwijsdirecteur: als dát moet, dan liever helemaal geen diploma-uitreiking. Dan haal ik ‘m wel op bij de balie.’ Het protest en gebrek aan overeenstemming tussen de medewerkers binnen de opleiding leidden ertoe dat de uitreikingen van deze week nog in het Nederlands plaatsvinden. Het manifest over internationalisering van de Nuffic en opinieleiders in HO, R&D en bedrijfsleven is duidelijk niet voor niets uitgebracht. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK