OCW in gevaar

Nieuws | de redactie
27 oktober 2008 |

Het ministerie van OCW staat “onder verscherpt toezicht”. Metingen in een Canadese windtunnel laten zien, dat het een gevaar voor zijn omgeving vormt. Ondanks allerlei bouwkundig gesleutel aan de Hoftoren, het hoogste Haagse bouwwerk, dreigt het onderkomen van het departement bij stormvlagen boven windkracht 7 nog steeds brokstukken te verliezen. Het gemeentebestuur wil dit niet langer aan zien. Men moest al regelmatig het gebied rond het naastgelegen Centraal Station afzetten voor OV en verkeer, zodra het hard woei rond het kopstation dichtbij zee. Ook werden omwonenden dol van fluittonen die de onderwijstoren voorbrengt bij najaarsstormen.

Er komt nu verscherpt toezicht op de risico’s van het gebouw en de eigenaars worden verplicht -desnoods ingrijpende- verbeteringen aan te brengen om het wegwaaien van facadeplaten en dergelijke van 100 meter en hoger te verhinderen. Na de kinderopvang heeft minister Plasterk het nu dus ook nog met gaten in de dakpanopvang te stellen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK