Rinnooy Kan zet punten op de i

Nieuws | de redactie
23 oktober 2008 | In een besloten seminar van OCW over de toekomst van het hoger onderwijs heeft SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan de punten op de i gezet. Hij stipuleerde daarbij de al eerder aangegeven kritische kanttekeningen van de SER bij het beleid van minister Plasterk.

Beleidspunten van OCW als internationalisering, relatie tot de arbeidsmarkt, differentiatie en excellentie en participatie beoordeelde Rinnooy Kan met zijn raad eerder dit jaar als ‘weinig concrete handvatten’,  ‘aanknopingspunten ver te zoeken’, ‘tijdrovend’. Zij maakten “zich zorgen over hoe het kabinet de genoemde ambities wil realiseren,” zo hadden zij de minister reeds toen laten weten.

Voor een gezelschap van ’the great and the good’ van het hoger onderwijs, in het Museum voor Communicatie in Den Haag, spraken Rinnooy Kan en andere zwaargewichten over hoe het HO-beleid in de komende jaren ingericht zou moeten worden.  De inbreng van de SER- voorzitter was voor de aanwezigen ook daarom van belang omdat premier Balkenende Rinnooy Kan heeft aangewezen als degene binnen het IP, die de realisatie van de KIA moet gaan trekken.

Naar verluidt was hij op het terrein van internationalisering van het HO en de wetenschap weinig complimenteus over het beleid van OCW. Zelf geeft Rinnooy Kan tegenover ScienceGuide aan, dat hij niet wil ingaan op vragen naar een betoog, dat hij voor een besloten bijeenkomst heeft gehouden, aangezien dan alsnog inbreuk zou worden gemaakt op het afgesproken karakter van zijn inbreng.«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK