Studeren na sporten

Nieuws | de redactie
31 oktober 2008 | De kredietcrisis kan het HO helpen af en toe. Londen komt nu al grote bedragen tekort voor de Olympiade 2012 en zoekt dekking in kennisaanbod. China is gevraagd het Olympisch dorp te betalen in ruil voor een Brits-Chinese campus na het sportfeest.

Burgermeester Boris Johnson stelt Beijing voor om samen een universitair opleidingscentrum voor duizenden Chinese studenten op te richten. Het bestuur zou daarom 50-50 Brits en Chinees zijn en de locatie het verlaten olympisch dorp, dat op de kale industrie- en doklocaties van Oost-Londen moet verrijzen. De architecten voor dit sport- annex studiedorp moeten wel zuiniger ontwerpen: 5 in plaats van 4 atleten –en straks studenten- per onderkomen is nu de planning. 

De Chinese autoriteiten tonen zich geïnteresseerd. De onderhandelingen zouden binnenkort afgerond zijn.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK