THES in de fout bij RU Nijmegen

Nieuws | de redactie
22 oktober 2008 | De Radboud Universiteit ligt uit de top-200 van de THES-ranking en dat is ‘heel vervelend’, aldus woordvoerder Willem Hooglugt, ‘Maar het is onverdiend. Het onderzoeksbureau dat de ranglijst maakte, heeft een fout gemaakt.’ Nijmegen heeft vanaf het begin (2004) van de ranglijst niet hoog gescoord, maar hoorde er steeds wel bij, want vorig jaar stond men nog op 195 en nu staat op 221.

‘Ranking-specialist’ van de Radboud Universiteit Anneke Matthijssen heeft hierover een uitdraai van een data-analyse. Met daarop de cijfers die academici en bedrijven wereldwijd aan de Radboud Universiteit hebben gegeven. Bij Nijmegen ontbreekt een belangrijk cijfer, namelijk de beoordeling van de bètawetenschappen.

Terwijl de alfa- en gammawetenschappen en de medische wetenschappen wel een cijfer krijgen, staat achter ‘Natural Sciences’ helemaal niets. ‘De hele Natural Sciences is er dus tussenuit gevallen, terwijl we daarin juist heel goed zijn’, zegt Matthijssen. ‘Met die beoordeling erbij zouden we wel tot de top-200 horen.’ Matthijssen heeft contact opgenomen met het Londense onderzoeksbureau dat de ranglijst maakt. Begin november gaat ze naar Londen om haar kritiek toe te lichten, zo meldt zij op Voxlog.«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK