Universiteiten helpen leren rekenen

Nieuws | de redactie
29 oktober 2008 | De UvT en TU/e gaan de Stichting Goed Rekenonderwijs helpen nieuwe rekenmethode te ontwikkelen en op de markt te brengen. De universiteiten ondersteunen het initiatief van de stichting omdat goede rekenvaardigheid voor iedereen essentieel is en ook van groot belang voor VO en HO.

De methodiek van het  ‘realistische rekenen’ krijgt steeds meer kritiek. Volgens de critici heeft de methode er toe geleid dat beroepsgroepen voor wie deze vaardigheid juist cruciaal is, zoals verpleegkundigen en onderwijzers, onvoldoende kunnen rekenen. De beide universiteiten willen met hun financiële steun de stichting helpen bij het beschikbaar maken van een alternatieve methode voor het rekenonderwijs. De rectores van de twee universiteiten, prof. dr. Frank van der Duyn Schouten en prof. dr. ir. Hans van Duijn, hebben zitting genomen in het comité van aanbeveling van de stichting.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK