Amsterdams HO één voor MKB

Nieuws | de redactie
5 november 2008 | Bedrijven en instellingen met kennisvragen kunnen nu terecht op www.kennispoortamsterdam.nl. Dit maakt de kennis van de hogescholen en universiteiten toegankelijk voor bedrijfsleven, instellingen en overheid.

Zij kunnen nu op een eenvoudige manier vragen stellen over onderzoek, hulp bij business- en marketingplannen, stagiairs, afstudeerders, onderwijsmogelijkheden voor personeel. Bijzonder is dat de vier HO-instellingen in Amsterdam hun kennis gezamenlijk aanbieden.

Dit initiatief maakt tijdrovend zoekwerk naar de juiste contactpersoon op de juiste afdeling binnen een onderwijsinstelling overbodig. Loek Hermans, voorzitter MKB Nederland, lanceert de portal van Hogeschool INHolland Amsterdam/Diemen, Hogeschool van Amsterdam, Universiteit van Amsterdam en Vrije Universiteit morgen tijdens het Zakenfestival in Amsterdam.

Het bedrijfsleven en de overheid hebben veel vragen voor kennisinstellingen en andersom hebben de kennisinstellingen veel te bieden. Kennisregisseurs van Hogeschool INHolland Amsterdam/Diemen, Hogeschool van Amsterdam, Universiteit van Amsterdam en Vrij Universiteit zorgen er vervolgens voor dat de vraag vanuit de site wordt beantwoord. Met deze kennispoort willen de initiatiefnemers kennis en innovatie in de regio Amsterdam een impuls geven en de relatie tussen de kennisinstellingen en het bedrijfsleven en instellingen versterken.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK