Bèta in beeld

Nieuws | de redactie
3 november 2008 | Fotografencollectief Magnum brengt in samenwerking met Platform Bèta Techniek een grote buitenexpositie rond het thema ‘harmoniserende technologie’. Alex Majoli, Richard Kalvar, Jonas Bendiksen en Stuart Franklin presenteren hun persoonlijke interpretatie van de ‘werelden van bèta en techniek’.
 
Op de pleinen voor Science Centrum NEMO en de Openbare Bibliotheek aan de Oosterdokskade zullen op 21 grote panelen de fotoreportages worden gepresenteerd. De opening van de expositie wordt verricht door burgemeester Job Cohen en Magnum’s president Stuart Franklin tijdens ‘Vliegende Hollanders 2008, Science and Technology Summit’ op 11 november aanstaande in de Passengers Terminal Amsterdam.


 
De expositie laat zien dat technologie antwoord moet geven op vragen van de samenleving op het gebied van duurzaamheid van sociale dynamiek. Zo fotografeerde Jonas Bendiksen het Deense eiland Samsø dat geheel zelfvoorzienend is op het gebied van energie en CO2 neutraal is. Daarmee loopt het voorop in innovatie rond het inzetten van duurzame energiebronnen. Stuart Franklin geeft hij zijn visie op technologie in de publieke ruimte en liet zich inspireren in Nederland op historische en moderne wetenschap door een kijkje te nemen bij de nationale supercomputer en in het Zoologisch Museum. Alex Majoli bracht de moderne wereld van moleculair koken in beeld en geeft een visie op design en lifestyle van een nieuwe generatie. Daarnaast was Alex Majoli op bezoek bij een instituut voor gentherapie in Italië. Richard Kalvar zal een bijzondere kijk geven op de wereld van ‘market en money’. Niet in het westen, maar in Bangladesh.
 
Doelstelling van de expositie is het publiek uit te nodigen na te denken over de rol van technologie in de samenleving. Er wordt ook een begeleidend materiaal gemaakt voor het onderwijs. Daarnaast ontstaan de eerste initiatieven om leerlingen uit te dagen ook hun visie te geven op ‘harmoniserende technologie’ via een fotocompetitie en een essaywedstrijd.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK