Breuk in relatie universiteit – academisch ziekenhuis

Nieuws | de redactie
6 november 2008 | De Radboud Universiteit wil af van de verbintenis met het ziekenhuis UMC St Radboud. Aanleiding is een zaak rond het hartcentrum, waarbij eventuele schadeclaims ook de universiteit ernstig getroffen zouden hebben. "Wij maakten ons daar grote zorgen over," erkent het CvB.

In een nieuw Strategisch Plan staat dat het ‘geheel eigen risicoprofiel’ noopt tot ‘herijking.’ Collegevoorzitter De Wijkerslooth bevestigt intern dat de hart-affaire hem hierover aan het denken zette.

Een hoog sterftecijfer als gevolg van een slechte organisatie en onmin tussen de chirurgen leidde tot ernstige perikelen. De Wijkerslooth: “In onze groeiende claimcultuur had dat voor ons verstrekkende gevolgen kunnen hebben. Als ik denk aan wat er had kunnen gebeuren, dan word ik daar zeer somber van.” De gedeelde aansprakelijkheid noemde De Wijkerslooth “gevaarlijk en een slechte zaak”. Welke vorm de ontvlechting tussen de twee organisaties precies moet krijgen is nog niet bekend, maar De Wijkerslooth geeft op Voxlog aan waar zijn gedachten naar uitgaan: “In het verleden was het ziekenhuis ondergebracht in een eigen stichting. Dat had nooit moeten veranderen.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK