Eén R&D-strategie met China

Nieuws | de redactie
14 november 2008 | NWO en KNAW lanceren voor het eerst gezamenlijk een samenwerking met Chinese ministeries en academies. Het Joint Scientific Thematic Research Programme zal voorjaar 2009 een eerste call for proposals publiceren, jaarlijks met wisselende thema’s.

In de eerste week van november bezochten bestuurders van de KNAW en NWO hun zusterorganisaties en de voor het onderzoeksbeleid verantwoordelijke ministeries. Doel van het bezoek was bekrachtiging van de samenwerking tussen beide landen en bevestiging van Nederlands reputatie in China als kennisland en als aantrekkelijke samenwerkingspartner op het gebied van wetenschappelijk onderzoek.

Tijdens een feestelijk seminar over het programma Strategic Scientific Alliances zijn de resultaten van de samenwerking tot dusver gepresenteerd en is het startschot gegeven voor de volgende fase. Minister Plasterk en viceminister Cao Jianlin van Wetenschap en Technologie bekrachtigden de samenwerking door ondertekening van een geactualiseerd Memorandum of Understanding. Minister Plasterk vernieuwde tijdens het bezoek ook de afspraken met het Chinese Ministerie van Onderwijs, de Chinese Academy of Sciences en de Chinese Academy of Social Sciences.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK