Een stadsschool vergt meer

Nieuws | de redactie
17 november 2008 | Edith Hooge houdt aan de HvA haar Openbare Les als nieuwe lector 'School en omgeving in een grote stad'. "Voor kinderen is het niet interessant wie zich vanuit welke professionele discipline of bekostigingsstroom met hen bezighoudt. Zij zijn niet op te delen in stukjes," zegt ze heel beeldend.

Het is goed voor kinderen als school, thuis en de buurt geen gescheiden werelden zijn. Kennen leraren hun leerlingen en hun ouders goed genoeg, ook buiten schooltijd? Weet de school andere professionals in welzijn, kinderopvang en zorg te vinden en samen op te trekken?

Grote stadsscholen moeten uitstekend onderwijs bieden, en alleen het bijbrengen van basisvaardigheden als taal en rekenen is daarvoor onvoldoende. Alles wat zich rondom kinderen afspeelt komt samen in de school en daarom vraagt goed onderwijs om méér. Wat dat méér precies inhoudt en hoe leraren, onderwijsmanagers en bestuurders dat kunnen waarmaken zonder de reguliere onderwijstaken te verwaarlozen zijn de vragen waar Edith Hooge nader op ingaat.
 
De Openbare Les vindt plaats op 19 november 2008 van 15.00-17.00 uur in gebouw Leeuwenburg, Weesperzijde 190, Amsterdam.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK