Geen nette gordijntjes

Nieuws | de redactie
20 november 2008 | Er worden geen omzettingsvergunningen meer gegeven voor huizen in de probleemwijken van Utrecht als Ondiep, Zuilen, Overvecht, Hoograven en Kanaleneiland. Zo’n vergunning is nodig om van een gezinswoning een studentenhuis te maken. Een huisbaas denkt echter de maas in de wet te hebben gevonden.

Hij verhuurt zijn huis aan zeven studentes die samen een woongroep vormen. De bewoners hebben bij de notaris een vereniging opricht met als doel het vormen van een gemeenschappelijke huishouding. Bijkomstig voordeel voor de verhuurder is dat hij geen vergoeding van 208 euro per vierkante meter hoeft te betalen. De gemeente is het hier echter niet mee eens en heeft de huisbaas voor de rechter gesleept. Er zou geen sprake zijn van een gemeenschappelijk en duurzaam huishouden.

De gemeente wil geen studenten in Vogelaarwijken, omdat ze lawaaierig zijn en geen leuke gordijntjes ophangen. “Ze zijn rumoerig, hebben geen nette gordijntjes en onderhouden hun tuintjes niet. Op dat soort bewoning, die de woonkwaliteit in wijken omlaag haalt, proberen we een rem te zetten,” zo weet wethouder Harrie Bosch van de stad met de hoogst gerankte universiteit van de lage landen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK