Hoe houd je HO-personeel vitaal?

Nieuws | de redactie
20 november 2008 | Ondersteunend en beheerspersoneel in het HO is zelf verantwoordelijk voor de eigen loopbaan, maar hun leidinggevenden moeten hier wel de juiste ondersteuning bij bieden. Om personeelstekorten op een vergrijzende arbeidsmarkt te voorkomen, dienen zij rekening te houden met de verschillende levensfasen waarin hun medewerkers zich bevinden.

Maandag 24 november vindt in Amersfoort de SoFoKleS-conferentie “OBP Actief!” plaats. Deze conferentie biedt managers van universiteiten en onderzoeksinstellingen concrete handvatten om hun ondersteunend en beheerspersoneel (OBP) duurzaam inzetbaar te houden.

‘Alle generaties vrolijk naar hun werk!’ is dan ook de titel van de inleidende presentatie van Jacqueline van Stigt, adviseur levensfasebeleid bij FNV Bondgenoten. Zij licht toe hoe een levensfasebeleid ingericht kan worden om het OBP vitaal, gemotiveerd en blijvend inzetbaar te houden. Jan Wijnands, hoofd arbeidszaken bij printerfabrikant Xerox, illustreert dit vervolgens met een praktijkvoorbeeld uit het bedrijfsleven.

Tijdens de workshops wordt er dieper ingegaan op de verschillende levensfasen. Voor het vasthouden en boeien van jong talent is immers een andere benadering nodig dan bij werknemers die zich in het spitsuur of in de nabloei van hun carrière bevinden. De workshop over POP- en R&O-gesprekken leert OBP-managers hoe zij deze optimaal kunnen inrichten.

De conferentie vindt plaats van 12 uur tot 17 uur in het Regardz Event Center Mariënhof te Amersfoort. Deelname aan de conferentie is gratis. U kunt zich opgeven via www.sofokles.nl/obp-actief.

SoFoKleS, het Sociaal Fonds voor de KennisSector, beoogt bij te dragen aan een optimaal functionerende arbeidsmarkt. Daartoe organiseert en ondersteunt SoFoKleS scholings- en arbeidsmarktprojecten, onderzoeken en conferenties. De kennis en ervaring die dit oplevert stelt SoFoKleS ter beschikking aan alle instellingen in de sector.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK