Meer doen met India

Nieuws | de redactie
20 november 2008 | Nederland en India moeten zich inzetten voor een eenvoudiger uitwisseling van talent. Dat is een van de conclusies uit The Netherlands India Economic Relations.  Vidhya Sampath, directeur van het Nyenrode Europe India Institute zegt hierover: “Er is de afgelopen jaren al veel verbeterd op het gebied van visaregelingen. Maar er is nog steeds veel te verbeteren. Tegelijkertijd zal er gewerkt moeten worden aan betere samenwerking op het terrein van onderwijs en aan de profilering van Nederland in India.

Maar er zijn ook positieve punten te melden. De algemene consensus is dat de Indiase en Nederlandse economieën zeer complementair zijn. Kernkwaliteiten van Nederland liggen precies daar waar de Indiase economie groot groeipotentieel heeft.”

De publicatie is het eerste initiatief van het Nyenrode Europe India Institute, dat donderdag officieel van start gaat.  De business universiteit wil met het Europe India Institute een impuls geven aan de academische en praktische kennisontwikkeling over het bedrijfsleven in India, de handelsbetrekkingen tussen beide regio’s, en thema’s als business spiritualiteit, outsourcing en offshoring. De oprichting van het Europe India Institute naast het bestaande Europe China Institute past in een sterkere focus van Nyenrode op opkomende economieën, hun bedrijfscultuur en – structuur.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK