Nationaal Archief ‘boom’ op Flickr

Nieuws | de redactie
13 november 2008 | Twee weken geleden zette het Nationaal Archief 378 foto’s uit haar archief op Flickr The Commons. Na een week al 300.000 bezoekers en veel foto’s waren reeds van commentaar voorzien. Met deze pilot in het kader van Beelden voor de Toekomst wil men historische fotocollecties met de wereld delen, met als doel deze collecties beschikbaar te maken en te laten verrijken door het publiek.

Nederland Kennisland heeft het Nationaal Archief geholpen bij het ontwikkelen van de pilot en de campagne.

Kijk op: www.flickr.com/photos/nationaalarchief. De fotoliefhebber kan er grasduinen in verschillende fotocollecties, variërend van kleurenfoto’s uit de jaren dertig tot zwart-wit foto’s uit de negentiende eeuw; van foto’s van beroemde artiesten en wetenschappers tot nieuwsfotografie uit de jaren twintig.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
«

ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan

OK