Studenten leven mee met OCW

Nieuws | de redactie
24 november 2008 | De PVV wil studentenunie Asva afschaffen. "Bent u bekend met het bericht 'Universiteit van Amsterdam geeft kraakles'?" vraagt zij de regering en eist een officiele waarschuwing door minister Plasterk of desnoods afschaffing van de Amsterdamse club. Zij melden dit vanwege berichten dat de Asva een cursus kraken voor studenten organiseert.

Asva-bestuurlid Thomas Smits zegt tegen Folia: ‘Ik denk niet dat ze ons iets kunnen maken. We zetten helemaal niet aan tot strafbare handelingen. Kraken is niet strafbaar, als je het tenminste netjes doet. Er is hier in Amsterdam een enorm kamertekort en sommige studenten willen daarom  kraken. Ons standpunt is: dan kan je ze maar beter leren hoe ze dit op een nette manier kunnen doen. Daar gaat die cursus over.’

De Asva-bestuurder denkt dat een en ander wel zal overwaaien en uit vooral compassie met de OCW-ambtenaren en bewindslieden die zich nu aan deze zaak geacht worden te wijden. ‘Ik vind het vooral zielig voor Plasterk dat hij zich met dit soort dingen bezig moet houden.’


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK