WO-Pabo bekroond

Nieuws | de redactie
24 november 2008 | De Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs heeft de Award Onderwijsvernieuwing 2008 gewonnen. Zij is een initiatief van UU en HU en richt zich op ambitieuze vwo’ers met belangstelling voor zowel een universitaire opleiding onderwijskunde als het leraarschap in het basisonderwijs. In september begonnen de eerste 50 studenten aan de opleiding.

Door een combinatie van universitaire studie en een hbo-opleiding verwerven zij de komende vier jaar zowel wetenschappelijk als praktische kennis over het onderwijs. Afgestudeerden van de opleiding zijn volwaardige leraren voor het basisonderwijs, maar ze beschikken over extra theoretische, onderzoeksmatige en academische kennis en vaardigheden. Op deze manier leidt de nieuwe opleiding tot een verhoging van het niveau van leraren in het basisonderwijs. Inmiddels hebben ook universiteiten en hogescholen in Groningen, Leiden en Amsterdam aangegeven een academische lerarenopleiding te willen opzetten.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK