Amsterdam geen feest voor homo-student

Nieuws | de redactie
15 december 2008 | Waar moet de homo-student in ons land een opleiding gaan doen? Naar Amsterdam, zelfbenoemde navel van de wereld en het gay-mekka van Europa? Nee dus. Rotterdam is volgens jongerenblad Expreszo de meest homovriendelijke studentenstad.

“Je studententijd gaat behalve om studeren natuurlijk ook om plezier maken”, zegt de redactie in een toelichting op bij onderzoek. “Het is voor aankomende studenten interessant om te weten hoeveel gay-uitgaansplekken er zijn per stad. Maar ook of je veilig hand in hand over straat kan gaan, is belangrijk.” Het blad vroeg de discriminatie- en geweldsmeldingen op bij de politie en informeerde bij lokale jongerenorganisaties naar het leefklimaat voor homojongeren. De top vier van de plezierigste steden: Rotterdam, Nijmegen, Eindhoven en Groningen.

De koppositie van Rotterdam was toch een verrassing voor de Expreszo-staf. “Je krijgt toch vaak de indruk van Rotterdam dat er een benauwd sfeertje hangt ten opzichte van minderheden, maar dat blijkt helemaal niet het geval. Iedereen die we spraken is juist heel enthousiast over de tolerantie in de Maasstad.” Amsterdam komt niet hoger dan een vijfde plek, vanwege de reeks negatieve incidenten van de laatste tijd. Delft als hekkensluiter heeft daar ook mee te maken. “Daar hebben de laatste tijd echt extreem veel incidenten tegen homo’s plaatsgevonden”, aldus de redactie.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK