Codarts in Culturele Hoofdstad

Nieuws | de redactie
2 december 2008 | Kunsthogeschool Codarts gaat samenwerken met de Istanbul Technical University en de Mimar Sinan University. Met de Mimar Sinan zal Codarts een moderne dansvoorstelling met Turkse muziek maken. Doel is om deze gezamenlijke productie op te voeren in Nederland tijdens het Turkey Now festival in 2010 en tijdens het programma van Istanbul Culturele Hoofdstad van Europa 2010.

De Rotterdamse wethouder Mark Harbers zegt hierover: “Maandagavond sloot Codarts, Hogeschool voor de Kunsten uit Rotterdam, in mijn bijzijn een overeenkomst af met het conservatorium van Istanbul. Hierbij werden afspraken gemaakt om studenten en docenten uit te gaan wisselen. Ook is gesproken over het gezamenlijk opzetten van muziekproducties. Dit is voor Codarts van groot belang omdat de hogeschool een aparte afdeling Turkse muziek heeft. In de samenwerking met het conservatorium van Istanbul neemt Codarts een unieke positie binnen Nederland in.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK