HO 30 tot 50 % duurzamer

Nieuws | de redactie
4 december 2008 | Hogescholen en universiteiten gaan jaarlijks 2% energie besparen. Doel is een reductie van 30% in 2020 ten opzichte van 2005. Ook gaan zij veel meer 'duurzaam inkopen'.  Hogescholen en universiteiten tekenen ervoor dat zij in 2012 voor tenminste 50% duurzaam in zullen kopen.

Minister Jacqueline Cramer (VROM), minister Eberhard van der Laan (WWI, en de voorzitters van VSNU en HBO-raad) hebben daartoe een meerjarenafspraak over energiebesparing en duurzaam inkopen door en in het HO getekend. De afspraken passen in een breder kader. In de zomer van 2007 hebben rijksoverheid, VNO NCW en MKB Nederland een duurzaamheidsakkoord gesloten.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK