Hoe wordt een onderzoeksgroep echt excellent?

Nieuws | de redactie
17 december 2008 | Wetenschappers willen resultaten boeken, nieuwe kennis produceren. Een stimulerende omgeving helpt hen daarbij, maar hoe creëer je die? Hoe stel je een succesvolle onderzoeksgroep samen? Hoe bouw je de groep verder uit en hoe houd je de reputatie van excellentie vast? Op 9 maart 2009 gaan leiders en leden van onderzoeksgroepen hierover met elkaar in gesprek tijdens de SoFoKleS-conferentie ‘Succesvolle onderzoeksgroepen'.

Op de bijeenkomst zullen vooraanstaande wetenschappelijke teamleiders uit verschillende disciplines hun ervaring met excellente onderzoeksgroepen delen. Uitgenodigd zijn Spinozaprijswinnaars die een diversiteit aan vakgebieden vertegenwoordigen, waaronder Els Goulmy (LUMC) en Anne Cutler (RU), en kopstukken als Paul van der Heijden (rector UL) en VSNU-voorzitter Sijbolt Noorda.

Naast een ervaringsuitwisseling met bovengenoemde wetenschappers vindt er discussie plaats met prominente onderzoekers en teamleiders uit Nederlandse universiteiten en andere wetenschappelijke organisaties en bedrijven. Vier thema’s geven richting aan deze dag:

– Academisch leiderschap

– Talent aantrekken en vasthouden

– Teambuilding en motivatie

– Internationalisering

Afsluiting met minister Plasterk

Aan het einde van de dag reflecteert de kenner pur sang, voormalig Hubrecht-lab-leider, thans minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ronald Plasterk op de opbrengst van de dag.

Wanneer? Maandag 9 maart 2009, van 9.30 tot 17.30 uur.
Waar? Erasmus Universiteit Rotterdam.
Voor wie? Leiders en leden van onderzoeksgroepen.
Toegang gratis, na aanmelding op www.sofokles.nl/succes

Organisatie: SoFoKleS (Sociaal Fonds voor de Kennissector) i.s.m. Cultuurfabriek.

Meer informatie en aanmelding via www.sofokles.nl/succes
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK