Nuffic-topman wordt lector

Nieuws | de redactie
15 december 2008 | De Haagse Hogeschool begint een lectoraat Internationale samenwerking. Nieuwe lector is dr. Jos Walenkamp, directeur Kennis en Innovatie bij de Nuffic, die ook als directeur Ontwikkelingssamenwerking bij deze organisatie zijn sporen verdiende.

Walenkamps staat van dienst op het gebied van internationale samenwerking is dan ook bijzonder te noemen. Hij promoveerde op de zoögeografie en evolutie van zeesterren uit het Caribisch gebied ens werkte in Mozambique aan de Eduardo Mondlane Universiteit. Daar werd hij zelfs hoogleraar-directeur van de biologiefaculteit en leidde vervolgens voor de Europese Commissie Training en Researchprogramma’s in Nigeria.

Walenkamp zegt over zijn aanpak van het nieuwe lectorschap: “Aan de ene kant zal ik me focussen op wat De Haagse Hogeschool bijdraagt als hogeschool in Nederland aan de internationale ontwikkelingssamenwerking, aan capaciteitsopbouw. In dat licht wil ik ook kijken naar hoe het in ontwikkelingslanden gesteld is met de kwaliteit van het hoger onderwijs en de hbo-sector. Aan de andere kant zou ik willen werken aan de internationale competenties van studenten en stafleden, en aan hoe ontwikkelingssamenwerking past in de eigen ontwikkeling van de hogeschool.” 





«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK