Omtzigt bekroond

Nieuws | de redactie
1 december 2008 | ScienceGuide-columnist en CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt ontvangt de prinsjesdag-award. De prijs wordt elk jaar uitgereikt aan politici, die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor vrouwenemancipatie.

Vorig jaar diende hij met collega’s Frans Weekers (VVD) en Paul Kalma (PvdA een motie in waarin minister Bos werd aangezet om eraan bij te dragen dat tenminste 30 procent van de topfuncties in bedrijven door vrouwen wordt ingevuld. Dit leidde tot reacties uit het bedrijfsleven, waaruit bleek dat meer vrouwen in de top ook voor de kredietcrisis nuttig zou zijn. Zij blijken namelijk behoedzamer en rationeler om te gaan met risico’s voor hun bedrijf.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK