Pabo en bèta slaan handen ineen

Nieuws | de redactie
9 december 2008 | Hoe zorg je ervoor dat pabo-studenten interesse krijgen in natuurwetenschappen en bètastudenten in lesgeven? De Pabo van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) lijkt een geschikte manier gevonden te hebben. In het kader van het Programma VTB-Pro (Verbreding Techniek Basisonderwijs) bieden zij nu duostages aan waarbij een pabo- en een bètastudent samen aan ontwikkelingsopdrachten voor scholen, bedrijven en kennisinstellingen werken op het gebied van wetenschap en techniek.

De pabo-studenten en de bèta’s zijn onlangs door de HvA aan elkaar gekoppeld en gaan binnenkort aan de slag bij bijvoorbeeld bouwbedrijf BAM, dat graag lesbrieven wil ontwikkelen om kinderen enthousiast te maken voor techniek. Of bij basisschool Laterna Magica waar de studenten zich zullen buigen over de inrichting en uitrusting van een onderzoeks- en ontwerpruimte. Naast vele overige basisscholen stellen ook het AMSTEL Instituut van de UvA en Technika 10 Amsterdam duostages beschikbaar aan de studentencombi’s.

Vorig jaar bleek uit een pilotproject van de HvA dat de didactische kennis en ervaring van de pabo-student en de kennis van de bètastudent over natuurwetenschappen een vruchtbare samenwerking kunnen opleveren. De deelnemende studenten waren destijds zonder uitzondering heel enthousiast over hun duostage. De bètastudenten vonden het een leuke ervaring om op een basisschool te werken en waren verrast over het niveau en de inzet van de kinderen. De pabo-studenten gaven aan dat zij veel hadden geleerd over het onderwijzen van natuurwetenschappen. De HvA heeft al aangegeven ook volgend semester door te gaan met dit project.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK