PvdA wil masterplan met onderwijs

Nieuws | de redactie
11 december 2008 | In het recessiedebat in de Tweede Kamer heeft fractievoorzitter Mariëtte Hamer (PvdA) het pleidooi voor kennisinvesteringen uitgebouwd. Zij wil van het kabinet een masterplan dat samen met onder meer de onderwijssector wordt opgezet.

Hamer preciseerde de zwaartepunten van een dergelijk pakket en gaf daarin prioriteit aan een gezamenlijke aanpak van de onderwijsorganisaties en het Innovatieplatform. Hierin zouden innovatie door kennistoepassingen en een extra accent op het beroepsonderwijs centraal moeten staan. Zij onderstreepte dat “de crisis als kans gezien moet worden”, met name op dit gebied. Zo zou ons land sterker uit de recessie moeten kunnen komen.

Premier Balkenende legde op eenzelfde thematiek de nadruk. Hij gaf in antwoord op de Kamer aan, dat een oplossing van de crisis gelegen is in onder meer blijvende investeringen in innovatie, creativiteit en duurzaamheid. De kern van zijn betoog in de Kamer vormde een voortzetting van zijn openingsrede bij de Innovatieproeftuin vorige week.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK