Van koetje tot toetje

Nieuws | de redactie
8 december 2008 | Nyenrode-hoogleraar ketenmanagement Jack van der Veen wordt de nieuwe directeur van de commerciële tak van de Amsterdam Business School (ABS). Naast zijn directeurschap bij de ABS zal hij aan de UvA ook de functie van hoogleraar ketenmanagement vervullen.

Ketenmanagement, ook genoemd ‘supply chain optimization’, is de tak van wetenschap die zich bezighoudt met het optimaliseren van (productie)processen van de bron tot de eindgebruiker. ‘Van koetje tot toetje’, zegt Van der Veen, van huis uit econometrist.

Als nieuwe directeur van de commerciële opleiding van de ABS zal Van der Veen ook verantwoordelijk zijn voor het verdienen van geld. ‘Ik wil mooie omzetten draaien en daarmee de hele faculteit versterken,’ zegt hij tegen Folia. ‘Nyenrode krijgt geen geld van de overheid, daar moet men alles zelf verdienen, met als gevolg dat het fundamenteel onderzoek vaak achterblijft. Dat hoeft aan een publiek gefinancierde universiteit niet. Dat maakt mijn nieuwe functie zo interessant. En ook met fundamenteel onderzoek kunnen we geld verdienen. Ik wil een vliegwiel op gang brengen tussen onderwijs en onderzoek en tegelijkertijd een brug slaan tussen onderzoek en praktijk. Dat is mijn missie.’


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK