Wijn voor klimaatonderzoek

Nieuws | de redactie
1 december 2008 | Om het broeikaseffect in Europa te onderzoeken, is het nodig verspreid over het continent concentraties te meten van CO2 van fossiele brandstoffen. Dat kan ook worden uitgevoerd in planten die het CO2 hebben opgenomen. Daarvoor is plantaardig materiaal nodig, waarvan duidelijk vaststaat uit welke regio het afkomstig is en in welk jaar het is gegroeid. Wijn is het ideale onderzoeksmateriaal, bedachten onderzoekers van het RUG Centrum voor Isotopenonderzoek (CIO).
CO2 in de atmosfeer kan uit verschillende bronnen afkomstig zijn. Mens en dier ademen het uit, het k
Om artikelen van ScienceGuide te lezen dient u ingelogd te zijn. Log hier in voor toegang tot artikelen.

Geen medewerker of student van een hoger-onderwijsinstelling? Klik hier om een zakelijk abonnement op maat af te sluiten.

«
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK