Bedrijven kijken mee met ‘embedded Linux’

Nieuws | de redactie
28 januari 2009 | Het lectoraat Architectuur van Embedded Systemen bij Fontys Hogeschool ICT houdt vrijdag 30 januari een seminar rondom het thema Embedded Linux. Het lectoraat presenteert dan de producten die ze in opdracht van bedrijven gemaakt heeft. Er worden industriële toepassingen van Embedded Linux getoond, onder andere op het gebied van luchtbevochtiging en de aansturing van motoren.

Embedded Linux is een besturingssysteem dat gebaseerd is op open source. Dit biedt midden- en kleinbedrijven (mkb) de mogelijkheid om het makkelijk aan te passen aan hun wensen. Daarnaast kent het systeem een brede ondersteuning vanuit de hele wereld.

Voldoende kennis van Embedded Linux ontbreekt echter vaak bij bedrijven. Het Fontyslectoraat Architectuur van Embedded Systemen bezit veel kennis op dit gebied en wil deze toetsen aan concrete bedrijfsopdrachten. Hiervoor is een beroep gedaan op de RAAK-regeling, Regionale Aandacht en Actie voor Kenniscirculatie.

Demo’s van producten

Voor de uitvoering van de RAAK-regeling is het lectoraat een samenwerking aangegaan met bedrijven uit de regio als Vanderlande Industries, ECCT, NXP, Sioux, Robopharma, Contronics en Advantronix. De resultaten die aanstaande vrijdag getoond worden, zijn voortgekomen uit deze samenwerking. Ongeveer vijftig mkb’ers hebben zich aangemeld voor het seminar.

Tijdens deze bijeenkomst zijn er demo’s te zien van producten waar het lectoraat samen met ict-studenten de afgelopen maanden aan gewerkt heeft. Een van de opgeleverde producten is een alternatieve interface om door je digitale fotoboek te bladeren. De andere demo’s laten de industriële mogelijkheden zien van Embedded Linux. Het seminar start met een gastlezing van Herman Roebbers van TASS Software over het opsporen en voorkomen van fouten (debugging).

Locatie
Het seminar over Embedded Linux vindt vrijdag 30 januari plaats van 13.15 uur tot 17.30 uur bij Fontys Hogeschool ICT, collegezaal 3.13, gebouw R1, Rachelsmolen 1 te Eindhoven. Meer informatie over het lectoraat Architectuur van Embedded Systemen is te vinden op de website www.fontys.nl/embeddedsystems
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK