‘Dijsselbloem miskent werk HO-koepels’

Nieuws | de redactie
23 januari 2009 | "Dijsselbloem vergelijkt appels en peren." HBO-raad-voorzitter Doekle Terpstra vindt dat de PvdA'er "uit de heup schiet" met zijn kritiek op de koepels in het onderwijs.

“Kijk nou toch eens naar wat de Kamer gisteren heeft vastgesteld rond de aanpak van taal en rekenen. Dat is de uitkomst van nauwe samenwerking met de HBO-raad en de hogescholen. Die gezamenlijke inspanning is kenmerkend voor hoe wij werken. Ik herken me dan ook volstrekt niet in wat Dijsselbloem nu zegt.” Terpstra wijst er tegenover ScienceGuide op, dat het hoger onderwijs en HO-beleid geen onderwerp waren van het onderzoekswerk van Dijsselbloem c.s.. “Ons beleidsterrein -en ook de HBO-raad zelf en zijn functioneren- zijn helemaal geen onderdeel geweest van die enquete. Het zijn wat dat betreft appels en peren die hij vergelijkt.”

Dat het Green Paper van de HBO-raad zorgen uit over de impact van het rapport van zijn commissie op het onderwijs en onderwijsbeleid is juist, aldus Terpstra. “Maar ik denk toch dat hij dat niet goed gelezen heeft. Hij doet alsof wij constateren dat het debat en beleid verlamd zijn, terwijl ons stuk daarover veel meer een waarschuwing afgeeft. Wij willen dat we in het onderwijs in de discussie er voor zorgen dat zoiets niet het onbedoelde efect zou worden. Dijsselbloem reageert hier dus wat aangebrand op, een beetje overtrokken ook.”

Omdat HBO-raad en hoger onderwijs geen onderwerp van onderzoek van Dijsselbloem en zijn commissie zijn geweest, wil Terpstra eraan bijdragen dat misverstanden aan zijn kant weggenomen worden. “Ik daag hem gaag uit om deze discussie nog eens dieper te voeren met ons en nodig hem uit eens langs te komen bij de HBO-raad. dan kan hij zien wat wij doen, zoals op dat punt van taal en rekenen. De koffie staat klaar bij mij.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK