HBO haalt bètatekort in

Nieuws | de redactie
22 januari 2009 | Na flinke tegenvallers groeit nu ook in het hbo het aantal bèta-techniek studenten versneld. In 2008 ging 2,4 % meer studenten aaar het hbo, in totaal bijna 99 duizend. In de richting bètatechniek nam het aantal ruim twee keer zo snel toe: 4,9% meer.

Totaal volgen bijna 384 duizend studenten een studie aan een hogeschool.  Bijna 2 op de 3 hoger onderwijs studenten volgt een studie aan een hogeschool. Totaal groeide de studentenpopulatie van hogescholen in 2008 met 2,5%, zo indiceren voorlopige cijfers van de HBO-raad. Meer cijfers en achtergronden over de deelname van het HO vindt u in de nieuwe serie Anno 2009 van ScienceGuide.

Voorzitter Doekle Terpstra van de HBO-raad noemt het feit dat het aantal hbo’ers die naar een opleiding bètatechniek gaat nu sterker groeit toeneemt illustratief voor “de inzet van hogescholen om de ambities te helpen realiseren van het door de regering ingestelde Platform Bèta Techniek. Hogescholen nemen deel aan dit platform. Hogescholen trekken er hard aan het aantal studenten dat kiest voor een opleiding bètatechniek in 2009 nog verder toe te laten nemen.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK