Kennis centraal bij Obama

Nieuws | de redactie
9 januari 2009 | Obama vult zijn anticrisisplan nadrukkelijk in. Hij roept het Congres op in hoog tempo investeringen goed te keuren op een reeks van kennis- en onderwijsterreinen. MBO, HBO en WO, als ook het wetenschappelijk onderzoek in de USA krijgen honderden miljarden voor nieuwe infrastructuren en initiatieven.

De President-Elect zette in een speech over zijn voorstellen uiteen, dat de Amerikaanse economie via brede en omvangrijke extra impulsen voor onderwijs, R&D, innovatie in energie, duurzaamheid en IT-vernieuwingen door de dreigende crisis heen getrokken moet worden. De portefeuilles van onderwijsminister Arne Duncan en energieminister Steven Chu staan centraal in de aanpak van de recessie.

Obama gaf aan dat de scholen, community colleges en universiteiten massaal zouden moeten worden aangemoedigd investeringen in hun fysieke en inhoudelijke infrastructuur te versnellen en extra aan te zwengelen. Hetzelfde moet gebeuren bij R&D investeringen op terreinen als nieuwe, duurzame energiebronnen en voorzieningen, het elektriciteitsnet en productie van wind- en zonne-energie.

Bijzonder accent zet Obama op breedbandontwikkelingen en hun impact voor de kennissector. De studenten en scholieren in Chicago en Boston moeten  met hun leeftijdgenoten elders in de wereld kunnen concurreren als het gaat om de kennis en de banen van de toekomst, zo onderstreepte hij.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK