Maastricht exporteert HO-kennis naar Saoedi-Arabië

Nieuws | de redactie
6 januari 2009 | De UM gaat haar medische faculteit in ‘een franchise formule’ omzetten in een nieuwe universiteit in Saoedi-Arabië, gebouwd door de familie Al-Rajhi. De nieuwe universiteit wordt gevestigd in Bukayriah in de provincie Al Qassim en gaat in eerste instantie vijfhonderd Geneeskundestudenten opleiden, later gevolgd door nog eens vijfhonderd, alsmede duizend studenten ‘Health and Life Sciences’.

Op 1 september 2010 start het onderwijsprogramma. De komende elf jaar zullen medewerkers van de Al-Rahji-universiteit naar Maastricht komen om getraind te worden in het onderwijzen van het Maastrichtse Geneeskundeonderwijs, inclusief het Maastrichtse PGO-onderwijssysteem. De UM zal zich periodiek vergewissen van de kwaliteit van het programma van de Al-Rahji universiteit.

Het internationaal veel geprezen onderwijssysteem en curriculum van de UM waren voor de familie Al-Rahji de belangrijkste reden om met  hen in zee te gaan. De familie Al-Rahji is een bekend bankiershuis, dat naast zakelijke projecten bekend staat voor zijn werk als  filantroop. Behalve een universiteit komt er op hetzelfde terrein van 1.2 miljoen m2 op termijn een ziekenhuis met hoogwaardige onderzoekscentra, waarbij. de UM eveneens nauw betrokken zal worden.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK