Restore science

Nieuws | de redactie
21 januari 2009 | Obama gaf Robbert Dijkgraaf per kerende post antwoord op zijn brief. In zijn aanvaardingsrede onderstreepte hij de bijzondere rol van kennis en wetenschap. "We will restore science to its rightful place and wield technology's wonder to raise healthcare's quality and lower its costs."

Obama zette ook een duidelijk accent bij de kennis, onderwijs en R&D-zwaartepunten van zijn herstelplan. Zo verwees hij naar de “digital lines that feed our commerce and bind us together”. Over onderwijs was hij duidelijk: “We will transform our schools and colleges and universities to meet the demands of a new age. All this we can do. And all this we will do.”

Over de portefeuille van Steven Chu was de nieuwe president zeer eloquent. Ten eerste wees hij er op, dat het energiebeleid van de voorbije decennnia Amerika afhankelijk had gemaakt van niet duurzame bronnen en dat het energieverbruik haar vijanden sterk maakte en de planeet bedreigde. Vervolgens fornuleerde Obama het volgende kerndoel: “We will harness the sun and the winds and the soil to fuel our cars and run our factories.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK