Sieglinde wordt lector

Nieuws | de redactie
5 januari 2009 | De wereldberoemde sopraan Charlotte Margiono is benoemd tot lector ‘Communicating Music’ aan de HKU. Zij gaat, samen met docenten van het Utrechts Conservatorium, onderzoek doen naar de mogelijkheden om jonge musici bewust te maken van de wijze waarop zij muziek over het voetlicht brengen.

Door haar brede scala aan ervaringen op het vlak van opera, lieden kamermuziek, is Charlotte Margiono de aangewezen persoon omjonge musici hierin te stimuleren en te helpen ontwikkelen.Daarnaast zal ze ook als docent Klassieke Zang aan de HKU verbondenzijn.

Charlotte Margiono volgde haar opleiding bij Aafje Heynis. Zeverwierf roem als Mozart-sopraan, met name als Fiordiligiin ‘Cosi fan tutte’, maar ontwikkelde zich eveneens tot eengelauwerde Wagner-zangeres. In het bijzonder haar interpretatie vanSieglinde in ‘Die Walküre’ in de Ring-enscènering van PierreAudi kreeg wereldwijd waardering.

Sieglinde


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK