Wilders valt Terpstra aan

Nieuws | de redactie
13 januari 2009 | De PVV haalt uit naar HBO-Raad voorzitter Terpstra in zijn nevenfunctie als ICCO-voorzitter. In die rol zou hij steun hebben verleend aan een demonstratie tegen het geweld in Gaza. De Kamerleden Wilders en Bosma willen dat minister Plasterk hem nu verwijdert uit de raad van toezicht van de publieke omroep.

Zij vragen OCW onder meer: ‘Bent u ervan op de hoogte dat deze demonstratie mede is georganiseerd door de Olijfboomcampagne, die wordt gefinancierd door Interkerkelijke organisatie voor ontwikkelingssamenwerking (ICCO)?

Bent u ervan op de hoogte dat de heer Terpstra voorzitter is van ICCO en tevens lid is van de raad van toezicht van de publieke omroep?

Deelt u de mening dat van de leden van de raad van toezicht van de publieke omroep mag worden verwacht dat zij zich niet verbinden aan pro-terreuractiviteiten?

Welke mogelijkheden heeft u om de heer Terpstra op korte termijn te verwijderen uit de raad van toezicht van de publieke omroep?’

De HBO-raad voorzitter meldt desgevraagd aan ScienceGuide dat hij de vragen onzinnig vindt. Hij was van de demonstratie in het geheel niet op de hoogte en aanwezig noch betrokken bij het protest.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK