China dringt door in FT top 10

Nieuws | de redactie
17 februari 2009 | The China Europe International Business School (CEIBS) staat met haar fulltime MBA als eerste Chinese business school in de top 10 van de jaarlijkse wereldwijde ranglijst van business schools in de Financial Times. Zij komt dit jaar op 8. Premier Wen Jiabao noemt CEIBS de ‘incubator voor top business leaders.’ Oud-OCW-bewindspersoon Annette Nijs, CEIBS Executive Director Global Initiative, is daar zeer verguld mee.

Want, zo zegt zij, “dit is het bewijs voor onze studenten dat je je ambitie waar kunt maken, wanneer je gedreven en getalenteerd bent. We zullen ons ook in Europa gaan manifesteren”. 

Veel multinationals laten sinds 1995 hun top management in China opleiden bij CEIBS. “De Chinese markt is voor veel Westerse multinationals de nr 2,3 of 4 in omzet in de wereld. CEIBS is in die tijd opgeklommen tot een van de beste business schools in de wereld en leidt nu ook de top managers van Westerse multinationals uit andere landen dan China op. Dat gebeurt in programma’s die men met andere business schools voert, zoals Harvard, Insead en IMD,” aldus Prof. Nueno, Executive President van CEIBS.

Andere business schools in de top 10 zijn: Wharton (1); London Business School (1); Harvard Business School (3); Columbia Business School (4); Insead (5); Stanford (6); IE Business School (6); CEIBS (8); MIT Sloan (9); New York University Stern (10). De hoogst gerankte Nederlandse business school is de Rotterdam School of Management (26).
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK