Focus on foundations

Nieuws | de redactie
27 februari 2009 | President Obama gaat fors investeren in kennis, innovatie en energieonderzoek, gekoppeld aan ingrijpende hervormingen in het onderwijsbeleid en een stofkamoperatie door de uitgaven.

Bij zijn presentatie van de begroting 2009-10 onderstreepte Obama de zware prioriteit die onderwijs in zijn beleid krijgt. Aanzienlijke investeringen worden gecombineerd met ambitieuze inhoudelijke beleidswijzigingen op onderwijsterrein. Kernbegrippen die hij daarvoor hanteerde zijn: “We must focus on foundations” en “Award success in the classroom.” Hiermee bouwt hij opvallend voort op accenten die zijn voorganger George W. Bush zette in diens ambitie als ’the Education President’ de historie in te gaan.

Om de expansie van uitgaven te kunnen verbinden met een halvering van het nu grootste tekort op de begroting sinds de Tweede Wereldoorlog zal Obama ook in de onderwijsbegroting een stofkamoperatie doorvoeren door alle uitgaven, “cutting what we don”t need to pay for what we do.” Dit is ook nodig om een helder beeld te krijgen van de feitelijke situatie van de staatsuitgaven en – inkomsten, “so we will end the dishonest accounting of the past.” 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK