HBO in regio’s tegen crisis

Nieuws | de redactie
19 februari 2009 | De HBO-raad hoeft geen brief te schrijven, zegt voorzitter Doekle Terpstra. "De hogescholen zijn al volop actief tegen de crisis, vooral door in hun regio's concrete activiteiten met de bedrijven in gang te zetten. Dat crisisloket van de HAN bijvoorbeeld."

Terpstra beaamt tegen ScienceGuide dat universiteiten en hogescholen veel kunnen doen met hun maatschappelijke partners om de crisis te lijf te gaan. Een brief aan het kabinet, zoals die van de VSNU, wil de HBO-raad in deze fase niet opstellen. “Voor mij is een beleidsstuk of iets dergelijks niet nodig. Wat die hogescholen in hun regio’s doen is heel concrete actie, dat spreekt mij aan. Ze steken de koppen bij elkaar met de bedrijven en overheden en dragen direct bij aan initiatieven ter plekke. Zo kun je juist nu mensen goed helpen bij omscholingstrajecten en extra’s voor innovatieprojecten, die een stimulans moeten krijgen.”

Met de werkgeversorganisaties op nationaal niveau is ook het gesprek geopend. Daar zijn afspraken uit gekomen om bedrijven -met name kleine MKB’s en zelfstandigen- waar mogelijk bij te springen in het kader van scholing en training.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK