Ingreep in project Fontys

Nieuws | de redactie
16 februari 2009 | Fontys heeft ingegrepen in een project, waar ten onrechte innovatievouchers bij ingezet werden. De ingezette expertise was voor meer dan de helft ingekocht bij derden en wel bij een bedrijf waarvan een Fontysdocent - initiatiefnemer van het project - mede-eigenaar bleekte zijn. Ruim 170 vouchers à 5000 euro werden benut.

De hogeschool heeft de reeds bestede vouchers terugbetaald en financiers EZ en Senter direct in kennis gesteld van de uitkomsten van het eigen onderzoek. “Nader diepgaand onderzoek zal moeten leren hoe dit heeft kunnen ontstaan en hoe herhaling hiervan kan worden voorkomen,” meldt het CvB. Dit vermeldt tevens dat “de initiator van dit project, die gedurende het project part-time docent van Fontys was en mede-eigenaar van GCE, niet langer bij Fontys in dienst is.” Ook de betrokken directeur is opgestapt.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK