Lector wordt cultureel attaché

Nieuws | de redactie
12 februari 2009 | INHolland-lector Bart Hofstede wordt de cultureel attaché cq hoofd Pers en Culturele Zaken in Berlijn. Hij is benoemd voor een periode van 4 jaar en begint zijn nieuwe functie op per 1 april aanstaande.

Bart Hofstede wordt de cultureel attaché cq hoofd Pers en Culturele Zaken in Berlijn. Hij is benoemd voor een periode van 4 jaar en begint zijn nieuwe functie op per 1 april aanstaande. Hofstede werkt sinds 2002 als beleidsadviseur bij het ministerie van OCW, eerst bij de directie Algemeen Cultuurbeleid en nu bij de directie Media, Letteren en Bibliotheken. Daarnaast is hij in deeltijd Lector Media en Entertainment bij Hogeschool INHolland te Haarlem. De afgelopen jaren is Hofstede verantwoordelijk geweest voor het Programma voor de Creatieve Industrie en de samenwerking tussen EZ en OCW op dit gebied. Hij was tevens betrokken bij de dossiers film, auteursrecht en de culturele programmering van de publieke omroep.

Voor 2002 was Hofstede korte tijd directeur van het Nederlands Instituut voor Filmeducatie. Hij doceerde en promoveerde aan de Erasmus universiteit in 2001 in de cultuursociologie met een dissertatie over veranderingen in de internationale positie van de Nederlandse filmwereld. Hiervan verscheen ook een handelseditie verscheen onder de naam ‘Nederlandse cinema wereldwijd’. In de jaren negentig was Hofstede werkzaam bij de Rotterdamse Kunststichting, Theater Lantaren/Venster, het International Film Festival Rotterdam, als deejay en saxofonist.

In zijn lectoraat bij INHolland richt hij zich op de creatieve industrie. Daarbij is het bijzonder geïnteresseerd in kwesties van benutting: de vraag hoe je waarde creëert uit creatieve arbeid, en welke problemen dit oproept. Dat is een vraag die zowel voor bedrijven als voor overheden van groot belang is en waarvan het belang alleen maar groeit.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK