“Obama moet nog meer aan kennis doen”

Nieuws | de redactie
4 februari 2009 | Economengoeroe Michael Porter vindt het anticrisisplan van Obama nog te zwak en ongericht. Er zouden minder belastingsverlagingen en meer kennisinvesteringen in moeten zitten.

Tegen de BBC zei Porter dat hij een hoge pet opheeft van Obama en zijn team. De ‘boost’ van $800 miljard acht hij een goede aanzet, maar volgens Porter zijn er in het Congres elementen ingeslopen die minder zinnig en onvoldoende doelgericht zijn. Zo worden nu relatief veel ‘suburban roads’ gepland, die hij niet zo’n effectieve bijdrage acht aan de noodzakelijke economische transformatie. Dat geldt ook voor belastingdouceurtjes voor allerlei groepen, aangezien burgers in het huidige klimaat deze vooral zullen benutten voor aflossingen of ander spaargedrag.

Porter mistte in het plan tevens een nadrukkelijke inzet tot verhoging van R&D-investeringen door publieke instellingen. Deze waren voorbije jaren afgenomen en juist nu zou een dergelijke verhoging een krachtige en blijvende impuls geven aan de economische transformatie van de VS.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK