OCW drukt crisisknop in

Nieuws | de redactie
24 februari 2009 | Binnen OCW bestaat gerede twijfel aan de kwaliteit, aanpak en waarde van het eigen achterstandenbeleid. De directie Kennis heeft een onderzoek over de slaagkans van dit beleid intern besproken en dat viel bitter tegen.

“Ik kon een speld horen vallen, terwijl de vloer van de Barcelonazaal een vaste vloerbedekking heeft,” schrijft hoogste ambtenaar, Secretaris-Generaal Koos van den Steenhoven in zijn blog.

Hij noemt de uitkomsten “pijnlijke gegevens. De belangrijkste conclusie is dat we zeer verkokerd naar de achterstanden kijken en daardoor zeer ineffectief zijn. Ik schrok ervan.”  In maart zou het managementteam van OCW hier nader naar kijken.

Intussen is men op het departement ook doende met de crisis. Men heeft ‘de rode knop intern ingedrukt. “De zaken lopen zo hard achteruit dat wij deze week besloten om een crisisknop in te drukken,” schrijft de SG in zijn blog.

“We gaan dagelijks bijeen komen en bezien of wij voor Nederland dingen kunnen bedenken om de crisis te keren. Dat doen we vanuit de wetenschap dat onderwijs de beste elixer is van de economie, ook op de middellange termijn. We gaan ervoor strijden om dat in cijfers en daden zoveel mogelijk te verwerken en te realiseren.”
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK