Prijs voor een hartelijk welkom

Nieuws | de redactie
24 februari 2009 | Het HO kan de Oranje Loper winnen, een prijs voor wie zijn internationale student het meest welkom weet te doen voelen.

Dat kan van alles zijn: een buddy systeem, een goede opvang op het vliegveld, in Nederland nog lang geen vanzelfsprekendheid, of een spetterende introductie in de stad en de directe leefomgeving. De inschrijving sluit op woensdag 11 maart. De prijs wordt uitgereikt op het Nuffic Jaarcongres, dat op 31 maart plaats vindt in de Rotterdamse Doelen.

De jury, deels buitenlandse studenten zelf, is op zoek, naar originaliteit, creativiteit en vooral ook functionaliteit. “Het moet wel werken, de buitenlandse studenten moeten de voor hen uitgerolde loper ook onder de voeten voelen,” zegt de Nuffic. De winnende instelling mag een jaar lang de titel “Winnaar van de Oranje Loper Award 2009” voeren.

Instellingen die zich actief bezig houden met de opvang en de begeleiding van buitenlandse studenten – op welke manier dan ook – mogen zo’n bijzonder initiatief nomineren. Zij moeten daarbij in maximaal 1000 woorden aangeven op grond waarvan dit gebeurt. De jury wil graag weten, hoe het omschreven idee ontstond en hoe het in de praktijk werkt. Kijk naar het aanmeldingsformulier op www.nuffic.nl/oranjeloper.

Meer informatie bij Anne Lutgerink, alutgerink@nuffic.nl


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK