Prins zonder accreditatie

Nieuws | de redactie
9 februari 2009 | De UTwente is in verlegenheid door een forse presentatie van Pieter van Vollenhoven als boegbeeld van een post-doc masteropleiding. Want voor 27.000 euro krijgt de student daar geen erkende titel in het risicomanagement.

De ‘post-initiele masteropleiding risicomanagement’  is namelijk niet – of in elk geval niet tijdig – aan de NVAO voorgelegd. De universiteitsraad heeft evenmin een document Toets Nieuwe Opleiding kunnen behandelen. Het register van gevalideerde masters in het  wo bij de accreditatieorganisatie bevat dan ook geen vermelding van de opleiding met prinselijke input.

Het ontbreken van de validering als nieuw masteraaanbod houdt in dat de deelnemers niet ten volle kunnen rekenen op de  MSc titel na afloop van hun studie. Het licht staat voor hen als het ware op oranje. Het CvB van de UTwente verzekerde de U-raad dat de accreditatieprocedure inmiddels loopt en de betrokken studenten “zwart op wit” zullen worden geïnformeerd over de positie waarin zij bij inschrijving feitelijk verkeren.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK