Vlaanderen houdt NVAO hoog

Nieuws | de redactie
25 februari 2009 | Het integrale agentschap voor de kwaliteitszorg van het onderwijs in Vlaanderen heeft niet tot taak de rol van de NVAO te veranderen of te vervangen. Minister Frank Vandenbroucke zegt tegenover ScienceGuide dat hij de NVAO als "gelauwerde Europese voorloper op generlei wijze" zou willen uithollen.

Het agentschap is niet bevoegd voor hoger onderwijs en komt dus op generlei wijze op het terrein van de NVAO, onderstreept zijn woordvoerder. “Geen haar op ons hoofd dat er aan denkt om de werking van deze gelauwerde Europese voorloper uit te hollen. Gelijke kansen op topkwaliteit, dat is het motto van het beleid dat we de voorbije jaren vorm gegeven hebben. Op alle niveaus van de onderwijsladder moeten leerlingen, studenten en cursisten alle kansen krijgen, maar dit mag niet betekenen dat we de lat lager leggen. Bij middelmatig onderwijs is niemand gebaat, en zeker de mensen niet die van thuis uit over minder troeven beschikken. De oprichting van een eengemaakt agentschap maakt het mogelijk om op een krachtige manier te waken over de kwaliteit van onderwijs en vorming.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK