Wilders vangt bot

Nieuws | de redactie
16 februari 2009 | Doekle Terpstra mag in de toezichtraad voor de omroep blijven. Het kabinet ziet “geen aanleiding de heer Terpstra in verband te brengen met terrorisme.” De PVV dacht daar anders over.

De HBO-raad voorzitter werd door Wilders c.s. verdacht van het mede organiseren en financieren van een demonstratie tegen Israel, “waarbij Hamas- en Hezbollahvlaggen werden getoond en waar werd opgeroepen tot een intifada.” De bewindslieden melden de Kamer nu dat de ICCO, waarvan Terpstra ook preses is, geen verbinding had met de organisatoren.

“Het vervullen van een functie bij een organisatie die betrokken is bij terrorisme of dat steunt, is onverenigbaar met het lidmaatschap van de raad van toezicht,” erkennen de bewindslieden, maar stellen tegenover de PVV-vragenstellers dat dit verder irrelevant is. “Ik zie geen aanleiding de heer Terpstra in verband te brengen met terrorisme.” Ook de gedachte dat “het eventuele aanblijven van de heer Terpstra in de raad van toezicht nog meer voer zal geven aan de sterk levende gedachte dat de publieke omroep een linkse club is,” geeft geen voedsel aan nadere gedachten bij het kabinet. Het antwoord op deze suggestie is “Nee”.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK