Bèta in Amsterdam gebundeld

Nieuws | de redactie
4 maart 2009 | VU en UvA bundelen hun bèta's. Zij richten de Amsterdam Graduate School of Science (AGSS) op om deze opleidingen op masterniveau te etaleren en bundelen. De AGSS wordt ook verantwoordelijk voor het opleidingsdeel van de bètapromovendi op beide instellingen.

De VU en UvA hebben prof. dr. Willem J. Stiekema per 1 mei benoemd tot kwartiermaker om de start van de gezamenlijke graduate school voor te bereiden. De universiteiten willen met de nieuwe samenwerking de aantrekkingskracht van hun bèta-opleidingen vergroten voor met name buitenlandse topstudenten in de natuur- en levenswetenschappen. Naast verhoging van het aantal inkomende studenten zullen waar mogelijk opleidingen worden samengevoegd en efficiënter worden verzorgd.

De graduate school begint op 1 september 2009 met een deel van de opleidingen en coördinatie van de promotieactiviteiten. Sinds 2003 verzorgen de Faculteit der Exacte Wetenschappen van de VU en de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de UvA samen diverse tracks in het natuurkunde- en scheikundedomein. Het doel van de AGSS is om het aantal gemeenschappelijke tracks en opleidingen uit te breiden.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK