De jurk van Màxima

Nieuws | de redactie
25 maart 2009 | De HKU verkoopt op zaterdag 28 maart a.s. op de afdeling Fashion Design unieke bruidsjurken. Het zevental bruidstoiletten werd door studenten ontworpen ter ere van het bezoek aan Utrecht van Willem Alexander en Màxima. De kostbaarste stoffen, zoals satin-duchesse double, zijn verwerkt in de droomjurken die de HKU tijdens de open dag aanbiedt.

De bruidsjurken zijn in teamverband gecreëerd door derdejaars modestudenten onder de bezielende leiding van het toenmalig Hoofd Fashion Design Hans van Kooten. In 2001 deden prins Willem Alexander en Màxima, toen nog zijn verloofde, een tour door Nederland. Daarbij werd ook Utrecht aangedaan en bij dit bezoek was een show georganiseerd door de HKU, waarin de bruidstoiletten getoond werden aan het toekomstige bruidspaar.

Meer informatie op www.hku.nl/opendag  


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK